Kuntavaalit 2021 | Tuusula

Kevät etenee, kuntavaaleihin 7 viikkoa

Pian ollaan kesän kynnyksellä, vaikka ilmojen puolesta ei siltä vaikuta. Vappu on kuitenkin itselleni jotenkin aina ollut sellainen portti kesään, oma syntymäpäiväkin on heti vapun jälkeen.

Päätin asettua ehdolle kuntavaaleihin myös vuonna 2021. Kuntapäättäjänä olen toiminut Tuusulassa reilut 16 vuotta. Työskentelen psykiatrisena sairaanhoitajana erikoissairaanhoidossa ja olen kolmen lapsen äiti. Kuluvalla valtuustokaudella olen toiminut tarkastuslautakunnan jäsenenä sekä kunnanvaltuuston varajäsenenä. Täytyy sanoa että tarkastuslautakunnan jäsenyys on ollut silmiä aukaisevaa, niin hyvässä kuin ei niin hyvässäkin.

Minulle tärkeitä tavoitteita Tuusulassa ovat lähipalveluiden turvaaminen, lasten ja nuorten harrastusmahdollisuuksien edistäminen ja luokkakokojen säilyttäminen kohtuullisena. Oppilashuollon vahvistaminen ja lasten oikeus päästä tarvittaessa kuntouttavien menetelmien piiriin täytyy olla ensiarvoisen tärkeää.

Lähiluontoa on vaalittava ja kaavoittaminen sekä rakentaminen tehtävä luontoarvoja kunnioittaen. Peräänkuulutan myös vastuullista kuntatalouden hoitoa. Tällä hetkellä velkaantuminen tulevina vuosina näyttää liian rajulta. Tuusulassa näyttää olevan vallalla ”ei huolta huomisesta” ajattelu kun massiivisia uusia monumentteja (koulurakennusten kustannukset esimerkiksi karkaavat käsistä) suunnitellaan. Väkisin sitä miettii eikö mikään tavallinen enää riitä?

Keusoten edunvalvonta on mielestäni epäonnistunut Tuusulassa ja osa palveluista on heikentynyt. Tätä pidän huolestuttavana kehityksenä tuusulalaisten kannalta. Myös palveluiden karkaaminen kuntakeskuksista on suuri uhka Tuusulassa, lähipalveluiden puolesta työskentelen jatkossakin.

Pormestarimallia parempana pidän Tuusulaan kuntajohtajamallia. Siis sitä, että kuntaa johtaa ammattijohtaja, jolla on vahvaa kokemusta kuntajohtamisesta, taloudesta ja hallinnosta. Mikäli Tuusulassa halutaan kuitenkin demokraattisesti jatkaa pormestarimallilla, olen avoin sen kehittämiselle. Selkeitä hyötyjä en itse vielä koe mallin tuoneen.

Kuntavaalien ennakkoäänestys on 26.5 – 8.6.2021 ja varsinainen vaalipäivä 13.6.2021. Käytä ääntäsi, jokainen ääni on tärkeä demokratialle!