Kuntavaalit 2021 | Tuusula

Kummallista kompurointia Kirkonkylän koululla

Tuusulan Kirkonkylän koulu, jota itsekin aikoinaan 1980-luvulla kävin, todettiin joitakin vuosia sitten käyttökelvottomaksi sisäilmaongelmien vuoksi. Hankittiin parakkikoulut jo vuosia sitten ja niiden turvallisesta sijoittamisesta rakennusaikana keskusteltiin. Tuusulan silloinen kaavoituspäällikkö ja tilakeskuksen päällikkö olivat sitä mieltä, että parakkien sijoittaminen ei olisi järkevää samalle tontille. Tilakeskuksen päällikkö oli jopa sitä mieltä, että uusi koulurakennus tulisi sijoittaa selkeästi nykyisestä koulusta Keravalle päin. Tämä ei käynyt kunnan nykyiselle johdolle. 

Seuraavassa ote kunnan tiedotteesta 20.4.2021: “…Tuusulan kunnan johtoryhmän päätöksen mukaisesti koulun toiminnot tullaan siirtämään rakentamisen ajaksi muualle”. Puhutaan siis useista vuosista!  Kunnan johtoryhmä koostuu johtavista viranhaltijoista ja kansliapäälliköstä. Tämäntyyppisiä päätöksiä heillä ei kuitenkaan ole valtaa johtoryhmänä tehdä. Onko tämä “uuden pormestariajan” tapa? Onko toimittu kuntalain ja Tuusulan hallintosääntöjen mukaisesti? On myös aika Tuusulassa terävöittää sitä kuka ja ketkä tässä kunnassa päättävät. Kunnanvaltuustolle siis nämä terveiset.

26.4.2021 esitin Tuusulan tarkastuslautakunnassa: “Kirkonkylän koulun strategisessa kehittämissuunnitelmassa (kiinteistöselvitys 18.3.2019) sekä hankesuunnitelmassa kerrotaan, että väistötiloja voidaan käyttää rakentamisen ajan ja ne sijoitetaan koulun tontille. Tänä keväänä on tapahtunut jotain eivätkä väistötilat ja oppilaat voikaan enää uudessa suunnitelmassa olla koulun alueella vaikka eri vaihtoehdoissa tämän piti onnistua. Vuosiluokkien 1.-3. osalta parakit pitäisi nyt siirtää “jonnekin” ja vuosiluokat 4.-6 sijoittaa kauemmas kouluihin, mm. Nahkelaan ja jopa Vanhankylän kouluun asti. Avointa tietoa ja dokumentteja asiasta ei tunnu löytyvän. Mistä osoitetaan rahat parakkien siirroille (puhutaan varmasti 6-numeroisista lukemista)? Entä koulukyytien kustannuksiin? Miksi tämä tilanne selvisi vasta nyt? Koska tilanteen muutos selvisi ja koska siitä tiedotettiin vanhempia? Onko tämä päätös linjassa valtuuston päätöksen kanssa ja onko se valmisteltu valtuustolle asianmukaisesti?”

Tämä asia tulee vaikuttamaan ja vaikeuttamaan merkittävästi Kirkonkylän koulun oppilaiden ja heidän perheidensä arkea. Lautakunta hyväksyi esitykseni yksimielisesti ja kutsuimme kansliapäällikön selostamaan asiaa meille tarkastuslautakuntaan 18. toukokuuta, 2021.